НПГ „Димитър Талев“ с нова театрална постановка

Снимка: Infomreja.bg

Драматизация по трилогията на Талев „Самуил“

От години преподаватели и ученици в Неврокопска професионална гимназия – Гоце Делчев, представят драматизации по романа „Железният светилник“ на Димитър Талев, чието име носи учебното заведение. След големия успех на театралната постановка „Корени и гранки“, която спечели първо място на миналогодишния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ в Банско, сега Училищният театър поставя на сцена „Кръстопът“ – драматизация по трилогията на Талев „Самуил“.

Благодарение на отличната адаптация, от  обемната творба са подбрани драматични моменти от историята за края на Първата българска държава, съчетани с интимни душевни преживявания на героите и силни общочовешки послания. Режисурата и сценографията на постановката също са на високо ниво. Всичко това е благодарение на учителите Елена Търтова, Марияна Малакова, Костадинка Караиванова, Екатерина Франгова и Фатме Мустафова. Костюмите са ушити в направление „Облекло“ под ръководството на преподавателя Елена Иванова.

Учениците актьори дават всичко от себе си, превъплъщавайки се в ролите на Самуил, на неговата любима Биляна, на отец Емилиян и т.н. Осветлението, озвучаването и гримът също са дело на ученици.

Ролята на Самуил се изпълнява от единадесетокласника Иван Вълчев, на отец Емилиян – от десетокласника Димитър Гемеджиев, на Биляна – от Людмила Фончева от 10. клас.

В актьорския състав участват още: Атанас Бутилов (цар Роман), Цветина Кехайова (Агата), Димитър Апостолов (летописец), Иван Вълчев от 10. клас ( Николай Хрисилий), Георги Вакареев (Теодор Хрисилий), Георги Темелков (войводата Ивац), Шабан Косин (оръженосец), Магдалена Петелова, Мария Петелова Ивана Витанова (трите пророчици).

Не след дълго обществеността в Гоце Делчев ще има възможност да се наслади на вълнуващата постановка.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK