Днес в 11 часа и 37 минути започва астрономическата пролет

Снимка: Infomreja.bg

Времето ще бъде облачно и дъждовно

Днес ще бъде предимно облачно и от югозапад ще завали дъжд, в планинските райони – сняг. До вечерта валежите ще обхванат и Централна България. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат предимно между 5° и 10°, в София около 5°.

Над планините ще преобладава облачно време, с валежи от сняг. Ще духа слаб до умерен югоизточен, по високите и открити части югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - минус 6°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 6° и 8°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна. На 20 март-и в 11 часа и 37 минути започва астрономическата пролет.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 30 мин. и залязва в 18 ч. и 39 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 09 мин. Луната изгрява в 10 ч. и 02 мин. и залязва 1 час и 41 мин. след полунощ. Фаза: един преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK