Днес стартира официалната интернет страница за посещението на папа Франциск в България

Снимка: popeinbulgaria.gov.bg

Днес стартира официалната интернет страница http://www.popeinbulgaria.gov.bg, създадена във връзка с апостолическото пътуване на Негово Светейшество папа Франциск в България от 5 до 7 май 2019 г. Утвърдена практика е държавата, посрещаща Светия отец, да разполага с официален уебсайт, чрез който да се разпространява важна информация за гражданите и медиите за събитията от програмата на папата.

На http://www.popeinbulgaria.gov.bg ще бъдат публикувани актуални новини, снимки и видео от събитията със Светия Отец, които ще се проведат в градовете София и Раковски.

След съгласуване със службите за сигурност и Апостолическата нунциатура достъп до събитията по време на посещението на папа Франциск в България ще получат българските журналисти, които разполагат с постоянна акредитация към Администрацията на Президента, Министерския съвет и Министерството на външните работи.

Тези представители на медиите не трябва да предоставят допълнителна информация и документи, а автоматично ще получат новата форма на акредитация за посещението на папа Франциск от 5 до 7 май 2019 г.

В периода 10 - 15 април 2019 г. ще получите допълнителна информация за мястото на получаване на акредитационните документи за отразяването на посещението на папа Франциск у нас, както и за организацията на различните събития в програмата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK