Днес ще вали сняг, на юг и изток - дъжд

Снимка: Infomreja.bg

Застудява

Днес вятърът отново ще се ориентира от северозапад, след обяд в Източна България - от север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от сняг, в южните и източните райони от страната - от дъжд. След обяд снеговалежът ще спре. Към 14 часа температурите ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в Източна България - до 10°-12°. През нощта срещу сряда и в Източна България дъждът ще премине в сняг, ще бъде интензивен и в комбинация със силния северен вятър ще има виелици и навявания.

В планините ще бъде облачно и мъгливо с валежи от сняг. Ще духа югозападен вятър, който около обяд ще започне да се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне застудяване. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде облачно. След обяд ще започнат валежи от дъжд, които към полунощ ще преминат в сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури на въздуха ще са 10°-13°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане през деня слабо ще се повиши, но ще остане значително по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 17 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 45 мин. Луната залязва в 6 ч. и 05 мин. и изгрява в 15 ч. и 04 мин. Фаза: два дни преди пълнолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK