Днес времето ще бъде облачно и с валежи

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 0 и 5 градуса

Днес над страната ще бъде облачно и с валежи, значителни в източната половина. С усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще нахлува студен въздух. В Източна България валежите ще са от мокър сняг и ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. В южната половина от страната ще бъде по-топло и валежите ще са предимно от дъжд. След обяд валежите от запад-северозапад ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Максималните температури ще бъдат предимно между 0° и 5°, в София около 2°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Родопите и централните и източните райони на Стара планина. Ще духа умерен северен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър. По северните склонове на планините ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около нулата, на 2000 метра около минус 3°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи, предимно от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще духа умерен и силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 2° и 6°, температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

На 30.11.2020 слънцето изгря в 07:37 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:16 часа.

Луната ще изгрее в 17:03 часа и ще залезе в 07:27 часа. Осветеност на диска в 0h UT 100 %. Фаза на луната: пълнолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK