Днес ще преобладава слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

Вятърът ще е слаб до умерен

Днес ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на много места в низините, котловините и около водните басейни ще има ниска облачност или мъгла, а в следобедните часове от северозапад ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Югоизточна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 16°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен юг-югоизточен, по най-високите части на Рила и Пирин временно силен източен вятър. Максималната температурата на височина 1200 метра ще бъде 15°, на 2000 метра - около 9°.

Над северното крайбрежие на Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, докато над южното ще е по-често значителна ниска. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане през деня ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

На 21.10.2020 слънцето ще изгрее в 07:48 часа и ще залезе в 18:33 часа. Продължителност на деня 10:45 часа.

Луната ще изгрее в 13:14 часа и ще залезе в 22:14 часа. Осветеност на диска в 0h UT 30 %. Фаза на луната: след новолуние преди първа четвърт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK