Започва увеличение на облачността

Снимка: Infomreja.bg

Очакват се валежи

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. След обяд в западните райони, а вечерта на много места в Северна България ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - умерен. Максималните температури ще са между 16 и 21°. През нощта срещу неделя валежи ще има и в източната половина от страната.

В планините облачността от запад ще се увеличава. Около обяд, първоначално в Западна Стара планина, ще започнат валежи от дъжд. Вечерта и през нощта валежите ще обхванат Родопите и планините в Източна България, където през деня ще има повече слънце. Ще духа умерен запад-северозападен вятър и с него температурите ще започнат да се понижават. Максималната на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. През нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 19° и 21°. Температурата на морската вода е около 16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, утре вечерта ще започне да се повишава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 49 мин. и залязва в 18 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 43 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 27 мин. и изгрява в 20 ч. и 04 мин. Фаза: три дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK