Поведи промяната в Обединено училище "Св. Климент Охридски" - с. Дебрен!

Снимки: ОбУ "Св. Климент Охридски" - с. Дебрен

Училището в Дебрен днес отбелязва своя патронен празник

На 25 ноември Обединено училище ’’Св. Климент Охридски - с. Дебрен, отбелязва своя патронен празник, като през учебната 2019/2020  година участва по проект FIERST на програма „Заедно в час“.

FIERST е проект, който цели да подкрепи учителите и училищата в приобщаването на всеки ученик чрез разпространение на добри практики и създаване на професионални учещи се общности /ПУО/ в училищата.

Добрите практики ще бъдат популяризирани чрез обучение на учители, организиране на професионални учебни общности в училищата бенефициенти и създаване на онлайн платформи за споделяне на

Проектът е финансиран от Еразъм+ / Ключова дейност 3.

В България партньори по проекта „Заедно в час“ са Министерството на образованието и науката и Нов български университет, а Синдикатът на българските учители е асоцииран партньор.

МИСИЯТА НА “ЗАЕДНО В ЧАС” е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

“Заедно в час” ще работи с 18 училища от цялата страна за развиване на умения на XXI век у учениците. Училищата в Плевен, Бохот, Белозем, Гьоврен, Царев Брод, Гърмен, Ръжена, Стара Загора, Венец, Дебрен и други са само част от 18-те учебни заведения от цяла България,  одобрени за участие във втора фаза на проект FIERST – From Inclusive Education to Real Scale Transfer. .

В продължение на една учебна година техните училищни екипи ще се обучават по теми като развиване на професионални учебни общности и стратегии за развитие на умения на XXI век у учениците.

Поздравителен адрес на директора Верхат Топчиев по случай патронния празник на училището:

"Днес е Денят на просветителя Свети Климент Охридски - патрон на нашето училище. Той се смята за един от първите български учители, който пише жития, похвални слова, църковни химни и се смята още, че е автор на около 50 научни съчинения. Свети Климент Охридски е нашата гордост, чието име носим с достойнство.

Поздравявам всички свои колеги, които неуморно отдават своят благороден труд за обучението и възпитанието на нашите ученици, които следват примера на средновековния български учен, основател на Охридската книжовна школа.

В чест на този ден пожелавам на целия учителски екип на ОбУ „Св. Кл. Охридски” в с. Дебрен здраве, дръзновение и завоюване на нови творчески успехи!"

Верхат Топчиев

Директор на ОбУ "Св. Климент Охридски" - с. Дебрен

 

 

КОМЕНТАРИ

старо дебрен13:48 - 27.11.2019
Това са слънчогледите за пример. Те са с всяка власт за да запазят топлите местенца. Келепири и неуспели политици, с различна ориентация, т.е, неудачници!
Опа21:34 - 25.11.2019
Аз не мога да разбера какво обединено и елитно училище е тва?Та той е пълно с неуспяли и провалили се кандидат съветници,педофили и побойници!Това ли е елита на Дебрен?
на ЕЕЕ19:38 - 25.11.2019
СЕМЕЙНО
Родолюбец19:37 - 25.11.2019
Фики и ЕЕЕ, не ви прави чест да плюете по едно от най-добре оборудваните със съвременна техника училище, в което работят един сплотен и всеотдаен в работата си учителски колектив, който съм сигурен,че се себераздава,за да дава знания и развива креативността на подрастващите в Дебрен и колектив на който цялата Община учители се възхищава!

FACEBOOK