Напълно обновената детска градина „Първи юни“ в Сандански отвори врати

Снимки: Община Сандански

Напълно обновената детска градина „Първи юни“ в град Сандански бе официално открита днес с водосвет за здраве, много гости и празнична програма.

„Удовлетворени сме от резултата, който постигнахме. Той ни дава стимул да продължаваме да работим усилено за подобряване на образователната среда, както на децата, така и на работещите в сферата на образованието“ – с тези думи кметът на община Сандански – Кирил Котев, официално откри обновената и напълно реновирана детска градина.

Успешната реализация на проект „Енергийна ефективност на сградата на Детска градина „Първи юни“, град Сандански“ превърна детското заведение в приветливо, свежо и слънчево място, където в топли и обновени помещения децата на Сандански се обучават и обгрижват.

По проекта бе подменен покривът и дограмата. Бе направена топлоизолация на цялата сграда и ремонт на котелната и парна инсталация.

Общата стойност на проекта е 362 690.20 лв.

Със средства от общинския бюджет бе изцяло подновено обзавеждането на детската градина. Сградата грее с нови подови настилки, санитарни възли и спални помещения.

След края на официалната част, която бе открита от Духовия оркестър – Сандански, всички имаха възможност да разгледат обновената и пъстроцветна детска градина и да се насладят на емоционална празнична програма, подготвена от бъдещите първокласници.

Официалните гости имаха възможност да изгледат и специално подготвена презентация, представяща кратка история на детската градина от нейното създаване през 1970 г. до днес.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK