Днес облачността ще е значителна

Снимка: Infomreja.bg

На много места ще вали дъжд

Днес през страната ще преминава средиземноморски циклон. Облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд. Главно в южните райони ще има и гръмотевична дейност. Преди обяд вятърът ще е до умерен от юг-югоизток, а след обяд в по-голямата част от страната постепенно ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°. През нощта срещу неделя валежите ще продължават в Централна и Източна България. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат.

В планините облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна и на много места ще има валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг, в масивите от Южна България и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°. През нощта срещу неделя от запад ще нахлува студен въздух.

По Черноморието облачността ще е значителна и ще превалява дъжд. Преди обяд вятърът ще е от изток-югоизток - предимно слаб, по-късно през деня ще се ще се усили и ще е умерен. Максималните температури ще са между 10° и 15°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще продължи да се понижава.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 05 мин. и залязва в 19 ч. и 55 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 50 мин. Луната изгрява в 1 ч. и 57 мин. и залязва в 10 ч. и 56 мин. Фаза: един ден преди последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK