Днес над по-голямата част от страната ще вали сняг

Снимка: Infomreja.bg

До вечерта на много места снеговалежът ще спре

Днес времето ще се задържи облачно, в по-голямата част от страната с валежи от сняг, значителни в Родопската област и крайните югоизточни райони, снежна покривка ще се увеличи до 20-25 см. Почти без валежи ще бъде в Дунавската равнина и Североизточна България. По-късно след обяд снеговалежът ще отслабва и до вечерта на много ще спре. Ще духа до умерен, в Източните Родопи и Югоизточна България временно силен вятър от север-североизток. В южните райони на страната ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Ще бъде много студено и в комбинация с вятъра ще има опасност от измръзвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 10°, на 2000 метра - минус 17°.

Над Черноморието ще бъде облачно, главно по южното крайбрежие с валежи от сняг, значителни на юг от Бургас. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат между минус 2° и 2°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, ще бъде по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 25 мин. и залязва в 17 ч. и 57 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 32 мин. Луната изгрява в 9 ч. и 04 мин. и залязва в 20 ч. и 45 мин. Фаза: три дни след новолуние.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK