Изпълкомът на ГЕРБ смени общинския лидер в Благоевград

Областният управител Бисер Михайлов е новият общински лидер на ГЕРБ-Благоевград, снимка: Infomreja.bg

Бисер Михайлов е новият общински лидер на ГЕРБ-Благоевград. Областният управител застава начело на партийната организация с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Той сменя на ръководния пост дългогодишния председател Йордан Андонов въпреки по-малкото номинации, които получи в своя подкрепа.

На проведеното преди месец редовно отчетно-изборно събрание на общинската структура на ГЕРБ в Благоевград за Йордан Андонов гласуваха 191 делегати, 6 бяха против, а въздържалите се - 26.

46 гласа по-малко получи настоящият областен управител Бисер Михайлов, който бе подкрепен от 145-ма делегати. Отрицателният вот за него бе 14 гласа, а въздържалите се - 73-ма.

Независимо от волята на мнозинството от благоевградските гербери, Изпълнителната комисия гласува доверие на Михайлов.

"Влязъл съм в политиката, за да допринеса, а не да взема. Ръководният пост за мен никога не е бил самоцел. На всички избори, на които съм се явявал, съм печелел преференции. И на последното събрание се видя, че съм предпочетен от хората, но явно и това не е достатъчно", коментира пред ИНФОМРЕЖА Андонов, който е от основателите на общинската организация на ГЕРБ.

Той не скри огорчението си от решението на Изпълкома, но подчерта, че не е в ГЕРБ заради личното, а заради цялото и ще продължи да дава всичко от себе си за партията.

"Цялото сърце съм си оставил в партията. Винаги съм се вслушвал в гласа на членовете, с каквото съм могъл, съм им помагал и ще продължа да го правя", допълни вече бившият общински лидер на ГЕРБ-Благоевград.

Според него Бисер Михайлов е номинация на областния координатор и народен представител, Даниела Савеклиева, и именно на това се дължи изненадващата рокада.

 

Йордан Андонов, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

шамишамиабракадабра10:52 - 14.06.2018
Кирето кога? Ама него няма с кой, оти той си е и член и лидер. Роднините и приятелите /5-6 души с жена му/ ги вика само на отчетно-изборни събрания, колкото да го изберат за нов мандат.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK