Днес е стартът на предизборната кампания

снимка: infomreja.bg

Днес е официалният старт на предизборната кампания за общински съветници и за кметове на общини и кметства и за президент и вицепрезидент на Република България на 23 октомври 2011 г. Съгласно Решение 37-ПВР/МИ от 28 юли 2011 г. на Централната избирателна комисия и съгласно чл.128 от Изборния кодекс, приет от 41-ото Народно събрание на 22 декември 2010 г., повторно приет на 19 януари 2011 г.

Кампанията се закрива в 24 ч. на 21 октомври 2011 г. Не се допуска предизборна агитация 4 часа преди изборния ден и в самия изборен ден.

Кампанията се води на български език. Кандидатите, партиите, коалициите от партии и инициативните комитети могат да изготвят и разпространяват плакати, реклами, обръщения и други агитационни материали. На всеки агитационен материал задължително се отбелязва от чие име се издава.

Всеки агитационен материал съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле.

В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание. /calendar.dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK