ДЛС „Дикчан” спечели проект за залесяване

снимки: ДЛС "Дикчан"

Договор за изпълнение на нов проект на стойност от  164 000 лева е подписал в Министерството на земеделието  вчера директорът на ДЛС „Дикчан”- Сатовча инж. Пламен Поюков.

Ловното стопанство ще залеси  с различни видове  горски насаждения 350 декара горски територии, представляващи  неземеделски пустеещи земи в землището на село Жижево. Проектът е на стойност 164 000 лева. След подписването на  договора следва сериозна подготовка за  изпълнение на проекта,  в който трайна заетост е предвидено да намерят повече от 15 семейства, коментира инж. Пламен Поюков. Миналата година ДЛС „Дикчан”стана носител на  престижния приз „Златно евро”за реализирани най-много проекти в страната за залесяване на пустеещи неземеделски земи в горски територии и възпроизводство на застрашени дивечови популации в ловните полета на стопанството. Само преди дни Пламен Поюков се завърна от  световното ловно изложение в Атина, на което представи България с уникалната изложба от трофеи, сред които има и ценни видове дивеч, близки до световните рекорди.

Българската изложба, която вече трета година участва в световните ловни изложения в Германия, Испания ,Гърция и други страни включва  десетки щандове на всички ловни стопанства в страната, включително и на ДЛС „Дикчан”.

 

снимки: ДЛС "Дикчан"

КОМЕНТАРИ

1111122:01 - 11.04.2013
Едното няма нищо общо с другото . Кой не знае че Радойков е комунист е и тук да не показваме комунистическата му същност. Нека си е комунист никой не го спира но той е най- възрастният горски дилектор и традицията и уважението към възрастните хора повеляват да сред всички на празник като този . Колкото и да ги мразим и те са дали нещо на света и не можем да ги изтребим , нека си живеят хората особено такива като бай Иван Радойков на кой пречат .
до пламен20:47 - 11.04.2013
абе пламене престани да показваш на преден план този комунистически измамник радойков, излага и теб излага стопанството и цялата лесовъдска гилдия, този комунистически посерко да си гледа пенсията по г. делчев какъв уй тера по сатовча.
rr14:07 - 11.04.2013
tozi chovek nikoga nikoi ne e izlygal!! :D
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK