ДЛС "Дикчан" представя България на ловно изложение в Атина

снимки: ДЛС "Дикчан"

Директорът на ДЛС „Дикчан” -Сатовча инж. Пламен Поюков от днес в продължение на една седмица ще представлява България на световно ловно изложение в Атина. На форума България за поредна година подрежда свой щанд с уникална изложба от трофеи от всички ловни стопанства в страната, сред които има и трофеи от ценни видове дивеч, близки до световните рекорди.

Преди да замине за международното изложение в Атина, уникалната изложба бе подредена в заседателната зала на ДЛС „Дикчан" в рамките на честването на 100-годишнината от основаването на дивечовъдното ловно стопанство „Дикчан” в с. Сатовча.

Над 70 директори на ловни стопанства от цялата страна, представители от ресорното министерство и Изпълнителната агенция по горите, стотици бивши и настоящи работници и бивши директори на ДЛС „Дикчан” почетоха 100-годишния юбилей, който се превърна в общ празник на хората от Сатовча и околните села. 

По повод годишнината директорът инж. Пламен Поюков и най- възрастният горски директор Иван Радойков откриха паметна плоча, а самото честване  бе съпътствано с богата програма, фойерверки и много веселие. Участваха българските "тенори" и обичаните певици Румяна Попова и Боряна Карпузова.

ДЛС "Дикчан" е създадено през 1913 година и своя юбилей отбеляза в Седмицата на гората. През този си век съществуване ловното стопанство в Сатовча се е утвърдило като водещо в областта на опазването на флората и фауната. Директорът Поюков, ръководството и служителите са горди от факта, че за 50 години са успели да удвоят запаса от дървесина.

Неотдавна ДЛС „Дикчан” получи и приза„ Златно евро" за реализирани най-много проекти по залесяване на неземеделски земи и възпроизводство на застрашени дивечови популации в ловните полета на стопанството.

 

снимки: ДЛС "Дикчан"
снимки: ДЛС "Дикчан"
снимки: ДЛС "Дикчан"
снимки: ДЛС "Дикчан"

КОМЕНТАРИ

1-ви април00:36 - 05.04.2013
Къде е тенора Тошо Гюрата?
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK