Джамията в Дупница отбелязана с полумесец в Google Maps

Джамията в Дупница, която е паметник на културата, е отбелязана с полумесец в Google Maps. За това е сигнализирал първи общината архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски.

Още с първото увеличение на града се зарежда именно само този обект с посочения полумесец и надпис Джамия, което означава мюсюлмански храм.

“Разпоредих веднага да се изпрати сигнал до администриращите картата този символ да бъде отстранен и това е вече направено. Не е правомерно поставен и не трябва да стои като такъв. Знаете, че от която и точка на света да влязат, ще видят това и ще останат с грешни впечатления", коментира кметът на Дупница Методи Чимев.

Той призна, че е бил неприятно изненадан от този факт. "Винаги съм казвал и пак го заявявам - аз нямам нищо против хората, изповядващи различни религии, но съм длъжен да отстоявам това, което е българско, на дупничани и особено такъв паметник на културата с такава история за града ни. След като се разбра, че този знак е от няколко дни, получих няколко обаждания с въпроса: Загубихте ли спора в съда и това вече мюсюлмански храм ли е? Искам да заявя, че делото не е приключено, съдебният спор за собствеността продължава и съм напълно убеден, че съдът ще се произнесе в наша полза”, категоричен бе дупнишкият градоначалник.

 

КОМЕНТАРИ

idiot15:29 - 19.05.2013
kakva sme6ka be idiot. Potur4vat ni pak, a ti se smee6. Ili si rezana karabina
Смях22:03 - 18.05.2013
Е такава смешка няма!
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK