Борисов изпрати папата на летище "София"

Снимки: МС

„В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България“, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след като изпрати Негово Светейшество на летище „София“. Премиерът определи тридневното посещение на Светия Отец в страната ни като добра реклама за България. „Всички отразиха посланията му, призивите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, среща се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре“, каза още българският министър-председател.

Премиерът Бойко Борисов коментира още, че България ясно различава хората, които бягаха от войните и тези, които нелегално искат да влязат в чужда държава. „Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни атакуват. Ние сме против тези, които нощно време, нарушавайки закона, се опитват нелегално да минават през границата, затова ние много стриктно пазим своята граница“, каза още премиерът Борисов.

„Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха“, заяви българският министър-председател пред медиите и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK