Студенти от ЮЗУ показват танцови умения в Карлово, Казанлък и София

Снимки: ЮЗУ

В рамките на 10 дни студентите от специалност „Съвременна хореография“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще участват в концерти и семинари, които ще се проведат в Карлово, Казанлък и София.

Участията на студентите и преподавателите от ЮЗУ „Неофит Рилски“  стартират в Карлово, където те ще представят четири танцови семинара. На 4 юни ще се състои уъркшоп по модерен танц, воден от преподавателя в ЮЗУ „Неофит Рилски“ и премиер-солист на балет „Арабеск“ Чан Тхе Чунг. На 5 юни проф. д.изк. Анелия Янева ще бъде лектор на семинар по класически танц. На 6 юни ще се проведат семинари по ритмика и актьорско майсторство. Те ще бъдат водени от Никола Костадинов – завършващ магистратура по „Хореографска режисура“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. На 14 юни дипломантката по „Съвременна хореография“ Мария Ангелова ще представи уъркшоп по детски игри и характерни танци. Началният час на семинарите е 15:00, а продължителността на всеки един от тях е 2-3 часа.

На 7 юни от 18:00 ч. в Народно читалище „Васил Левски – 1861“ в Карлово ще се състои концерт-спектакъл, който обединява на една сцена студентите от специалност „Съвременна хореография“, балетна школа „Ива“ от Пазарджик, театър „Елена Снежина“ и вокално трио „Импресия“ от Карлово.

Програмата включва вокални изпълнения от мюзикъли и шлагерни песни, хореографии по българска естрада и френски шансони, класически и съвременни постановки, инструментални пиеси и театрални етюди.

На следващия ден – 8 юни 2018 г. в Народно читалище „Искра“ в Казанлък студентите от специалност „Съвременна хореография“ ще покажат две дипломни представления – „Самовила се вила“, хореография на Моника Бельова и „Двуизмерен свят“, хореография на Мария Ангелова, както и множество миниатюри – курсови задания на студентите.

Събитията в Карлово и Казанлък са във връзка с програмата „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Последният концерт на студентите от Югозападния университет ще се състои на 11 юни в Дома на културата „Искър“ в София, където ще бъдат представени две дипломни работи – постановки на студенти от първия випуск на специалност „Съвременна хореография“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK