Джамбазки: Броят на депутатите трябва да бъде намален, важно е и как се избират те

Снимка: monitor.bg

ВМРО ще подкрепи промените в Конституцията само ако в проекта се заложат и техните идеи

„Броят на депутатите трябва да бъде намален. Когато е писана тази Конституция, населението на България е било на 9 млн. души, сега е много по-малко".  Това заяви евродепутатът и зам.- председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на "Неделята на NOVA".

„Много е важно обаче и как се избират депутатите – ако се избират на честни избори тогава има значение и техния брой, ако се избират в махалите с купени гласове, тогава няма значение колко ще са. Има значение кой ще ги избере, затова ние ще настояваме гласуващите да имат образователен ценз“, каза още той. 

По думите му нещата тепърва ще се обсъждат, тъй като идеите на министър-председателя са достигнали до коалиционните партньори само няколко часа по-рано и те не са имали възможност да ги обсъдят.

„За де се внесе предложението за нова Конституция и свикване на ВНС трябват 120 подписа. Що се отнася до ВМРО, те могат да бъдат положени само ако в този проект залегнат идеите, за които ние и НФСБ говорим – задължително гласуване, гарантиране на семейството като съюз между мъж и жена, връщане на донаборната служба, както и образователният ценз при гласуване”, коментира Джамбазки.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK