Наближава празникът на виното в село Делчево

Снимка: Община Гоце Делчев

Тази година той ще се проведе на 1-ви и 2-ри февруари

Отново наближава Трифон Зарезан, а с него и традиционният празник на виното в село Делчево. Тази година той ще се проведе на 1-ви и 2-ри февруари /събота и неделя/. Организатор, както винаги, е община Гоце Делчев.

В събота, 1-ви февруари, в Делчовския хан ще се състои конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия. Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще започне в 14:00 часа, а най-добрите в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото. 

На 2-ри февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши обичайното зарязване на лозята в местността „Баира”, а  в 11.00 часа на площада в Делчево ще започне музикалната програма. Участие в нея ще вземат атрактивните бабугери от село Мосомище, фолклорни групи от селата Мосомище, Баничан и Абланица, мъжка фолклорна група „Голешовски фантове“ и фолклорна група „Росна китка“ - град Гоце Делчев.

Както винаги, на площада в Делчево ще се вият хора и ще се лее бяло и червено вино в чест на празника. 

И тази година е организиран обществен транспорт. Тръгване в 9:00 часа на 2-ри февруари /неделя/ от бившия магазин „Валан“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK