Николай Шушков: Убеден съм, че промяната започва от всеки един от нас! Време е да направим правилния избор за доброто на България!

Николай Шушков, снимка: Infomreja.bg

След по-малко от месец ние, българите, ще бъдем изправени пред съдбовен избор – избора за президент. Мнозина се опитват да ни внушат, че този избор е предрешен, че победителят вече е ясен, че президентската институция е с протоколни функции и няма особена тежест.

Истината обаче е друга. Всички тези внушения са предизвикани от желанието да няма голяма избирателна активност и тогава „клиентелата“ отново да определи крайния резултат. Тези внушения се подклаждат от силната и балансирана кандидатура на генерал Румен Радев.

Ето защо, водени от гражданския си дълг и убеждението, че е нужна коренна промяна в политическата ни система и в частност в президентската институция, група общественици – учители, лекари, културни дейци, бизнесмени и други – основахме в Благоевград инициативна група за подкрепа на кандидатпрезидентската двойка генерал Румен Радев и Илияна Йотова.

Нашата цел като инициативна група е да предизвикаме диспут върху основните проблеми на обществото, в чието решаване е изключително важна ролята на държавния глава. Искаме в тази кампания да се чуе гласа на колкото се може повече граждани.

Според нас злободневните проблеми, които касаят всички българи и трябва да са предмет на диспут са:

- да спрем упадъка на българската държавност;

- да утвърдим ролята и мястото на България като равноправен и лоялен член на ЕС и НАТО не чрез лозунги и заклинания, а с помощта на реална оценка на боеспособността на Въоръжените ни сили и със самочувствието ни на страна, която защитава интересите си в европейските институции;

- да сме част от държава, която ще изработва своята външна политика тук в България и твърдо ще защитава националните ни интереси;

- да не се превърнем в буферна зона на Европа за бежанци и имигранти;

- да спечелим решителната битка с бедността и липсата на сигурност.

Защо считаме, че Румен Радев е най-достоен да бъде бъдещият български президент:

- той е един от нас и ще бъде президент на всички българи, а не на тази или онази партия;

- като офицер се е клел да служи на България и през целия си професионален път е изпълнявал този свой дълг с чест и достойнство;

- не е изкушен от политиката, не е бил част от политическата класа и част от статуквото;

- ще изпълни със съдържание президентската институция;

- той успява да генерира онази специфична енергия, която е необходима на лявомислещите българи и на гражданското общество, за да се мобилизира широк кръг избиратели;

- той е човек, който е доказал, че има чувствителност към социалните проблеми;

- способен е да отстоява собственото си мнение и в негово лице ние виждаме отговорния държавник;

Президентът има огромна власт в ръцете си за формиране на процесите и политиката в държавата. Той е човек, който трябва да бъде коректив на властта и най-важната му задача е да се грижи за проблемите на обикновения българин. Затова смятаме, че генерал Румен Радев е най-подходящият и най-необходимият на страната ни бъдещ президент.

Убедени сме, че промяната започва от всеки един от нас! Време е да направим правилния избор за доброто на България!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK