Дивна, Формация „Fame” и новият състав на „Революция Z” ще пеят на Празника на плодородието в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg, архив

За осми пореден път Община Кюстендил организира Празник на плодородието. Този път събитието ще се проведе на 3 октомври на площад "Велбъжд", където всички местни производители ще имат възможност да подредят щандове със собственоръчно отгледани и приготвени продукти.

Есенните дни на плодородието и тази година се съпътстват от научна сесия на Института по земеделие – гр. Кюстендил (партньор на Община Кюстендил за празника), Инвестиционен форум, Карнавал на плодородието и атракции.

Организаторите са предвидили разнообразна програма, като още в 10:00 ч. започват изложенията на занаятчии и земеделци и на художествено аранжирани маси, както и артателиета. Официалното откриване на празника  е в 11:00 часа на площад „Велбъжд”, където са предвидени различни игри.

Художествената програма включва над 480 участници от детски градини, училища, читалища и различни организации.

Празникът на плодородието е с конкурсен характер, раздават се награди за най-добро и атрактивно представяне на есенната продукция, с което се насърчават производителите. Четиридесет са регистрираните участници от различни институции и сдружения, желаещи да мерят сили в конкурса.

В 13:00 часа започва изборът на най-красиво аранжираните щандове,които ще бъдат оценени и наградени от специално жури, начело с видния български кулинар и шоумен Ути Бъчваров.

За първи път от честването на празника, тази година организаторите са подготвили изненада за любителите на домашната кухня – изложба и демонстрации на домашно приготвени зимнини. Резултатите от селекцията за най-умело изработен щанд се съобщават в 16:00 часа, като най-заслужилите производители лично ще бъдат поздравени от специалния гост.

Епилог на богатата художествена програма е организираният от Община Кюстендил празничен концерт, с начало 19.00 часа. За публиката ще се погрижат редица популярни изпълнители, познати от малкия екран. Всички очакват появата на Дивна, която стана известна с участието си като дуетна половинка на Миро, както и с журирането си в ТВ конкурс за малки таланти. На сцената също ще излезе и новият състав на “Революция Z”, а формация „Fame” ще допринесе за още настроение със своите танци.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK