Горните Огняновски минерални бани – вече нови и модерни

Снимки: Община Гърмен

Хората от целия Гоцеделчевски регион отколе са свикнали с Огняновските минерални бани, чиято лековитост е позната още в дълбока древност. Активно се ползваше за почивка и легловата база в сградата, съседна на баните. С течение на времето обаче постройките се амортизираха, налагаха се периодични ремонти. Над 100-годишните Горни бани станаха неизползваеми. Това наложи построяването на нови.

Днес на мястото им вече има модерни бани, отговарящи на всички изисквания на нашето време. Към двата просторни басейна  – мъжки и женски, са обособени душове. А хотелската част, по думите на кмета на Огняново – Димитрия Гюрова, е на нивото на 5-звезден хотел. Базата разполага с 4 стаи и един апартамент, обзаведени със спални, гардероби, телевизори, а баните – с вани.

Направена е инвестиция  в дългосрочен план, което ще осигури възвръщаемост на вложените средства. „Баните ще се ползват някога и от нашите деца и внуци“, каза за ИНФОМРЕЖА Гюрова.

Задоволството от постигнатото е напълно основателно. Фирмата – изпълнител на обекта, е “А-Строй“ ЕООД.

Общинският обект вероятно ще заработи в началото на следващия месец, след като приключат и малкото останали довършителни работи. В него с приоритет ще бъдат назначени на работа хора от Огняново. Ако между тях няма желаещи, тогава съответните работни места ще бъдат заети от кандидати от други селища в община Гърмен.

Новата придобивка беше тържествено открита от Минка Капитанова – кмет на община Гърмен, Димитрия Гюрова – кмет на село Огняново, и изпълнителят Венцислав Амзов.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK