ДЮТА "Кюстендилче" със специална награда от Международен детски етнофестивал

Снимки: личен архив

ДЮТА "Кюстендилче" при Обединен детски комплекс - Кюстендил, с ръководител Рангел Маджарски се завърна със специална награда от 18-тия Международен етнофестивал "Децата на Балканите – с духовност в Европа", организиран от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, със съдействието на община Минерални бани.

В продължение на два дни близо 2 000 деца от целия свят пяха, танцуваха и се надпреварваха за приза на фестивала в Минерални бани.

Акцент в програмата на детския етнофестивал тази година бе темата за безопасността на децата. Затова паралелно с песните и танците се проведе кръгла маса и обучение на тема "Новите рискове за деца в интернет и как да ги предотвратваме“.

Форумът бе организиран съвместно с Националния център за безопасен интернет.

Наред с това, Асоциацията на пострадалите от катастрофи проведе обучение за безопасност на движението.

На голямата поляна до летния театър пък се осъществи съпровождаща проява, също свързана с темата за безопасността в интернет, наречена „Клиника д-р Ах ЗАБИ” – пункт, в който специалисти проверяваха дали са защитени телефоните на децата и лепяха зелени и червени стикери, според защитата на техните мобилни устройства.

Тазгодишното издание бе закрито през изминалия ден от националните секретари на КНСБ Тодор Капитанов, Даниела Алексиева и кмета на курортното селище Мюмюн Искандер.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK