ДЮФА „Пиринска китка” отново с престижни награди

снимка: infomreja.bg, архив
На 17-и април, за четвърта поредна година, след участие в Международния фолклорен фестивал „Млади таланти”, организиран от Националния дворец на децата в София и Министерството на образованието и науката, „Пиринска китка” се завърна с “Голямата награда за майсторско изпълнение”. Децата представиха четири танца, които впечатлиха журито и “вдигнаха летвата” за конкуренцията.
 
Международният детски фестивал „Млади таланти” се провежда за VII поредна година и предоставя възможност на деца от страната и чужбина да участват във всички раздели на изкуството-изобразително, приложно изкуство, литература, танци, фолклорeн и класически цикъл и други.
 
На 18 април за първи път, ансамбълът взе участие в престижния “VIII Конкурс за голямата танцова награда на София”, откъдето си тръгна с награда за “Най-добро новосъздадено произведение” с танца “Накъде от Балкана”. Следващото по-важно събитие в календара на ансамбъла е тържественият концерт по повод откриването на традиционния ежегоден национален ученически конкурс “За хляба наш”. Концертът ще бъде на 28 април в зала “Яворов” в Благоевград.
 
В началото на юни ДЮФА “Пиринска китка” ще отбележи своя 50-и юбилей с грандиозен концерт в зала “Яворов”.
 
 
снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK