Дисквалифицираха отбора на ЦСКА от футболния турнир в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Причината е физическа саморазправа с футболист от ФК "Цървена звезда"

Отборът на "ЦСКА" е дисквалифициран от провеждащия се в момента Международен футболен турнир за деца "Купите на община Благоевград".

В своя декларация, разпространена до медиите и до ръководството на ПФК "ЦСКА", организаторите категорично се обявяват против физическата саморазправа по каквато и да била причина.

Днес, непосредствено след последния съдийски сигнал на футболната среща между отборите на ПФК "ЦСКА" и ФК "Цървена звезда", част от Седмия международен футболен турнир, състезател от българския тим, без причина, нападнал футболист от сръбския отбор.

"Изразяваме категорична нетърпимост към подобни прояви, заради което взехме нелекото решение да дисквалифицираме отбора на "ЦСКА". В основата на турнира "Купите на община Благоевгра" стои именно феърплеят. Чрез организирането и провеждането му целим развитие на децата и изграждане на ценностна система", заявяват организаторите.

Те посочват, че подобна проява е прецедент в рамките на турнира и уверяват, че няма да допуснат друг подобен случай. На останалите участници пожелават успех.

На ръководството на ПФК "ЦСКА" ще бъде предоставен видеоматериал от днешния двубой, който доказва действията на техния футболист.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK