Община Благоевград може да осигури 780 000 за ОФК „Пирин“

Снимка: Infomreja.bg

„Община Благоевград може да осигури 1% от бюджета за 2019 г. за издръжката на ОФК „Пирин”, което прави 780 000 лева. Тази сума е необходима, за да гарантираме оставането на отбора в Б група“.

Това заяви кметът д-р Атанас Камбитов на среща с обществеността, бизнеса и феновете на „орлетата”.

Председателят на ОбС Радослав Тасков призова всички, които обичат ОФК „Пирин“ да присъстват на заседанието на ОбС на 25 януари, когато ще се гласува Бюджет 2019. Той подчерта, че не трябва да се допуска да има искания за пренасочване на средства.

„Идеята за тази среща възникна на последната сесия, на която Общински съвет трябваше да вземе решение, дали да дофинансира клуба. Прави впечатление, че през 2018 г. няколко пъти темата „Пирин“ бе коментирана от общинските съветници, без на практика да имаме яснота, дали обществеността подкрепя „Пирин“ и интересува ли се какво се случва в клуба.

Лично за мен в Общински съвет, хората, които подкрепяме „Пирин“ сме мнозинство. Усеща се обаче едно изчерпване на доверието от страна на съветниците, свързано с финансирането.

Явно е, че Община Благоевград трябва да се справя през този сезон, респективно през пролетта на следващия. Нека в петък се види, че „Пирин“ е нужен на Благоевград“.

Той поясни, че всяко едно предложение направено на срещата е записано и ще бъде работено по него.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК

 

КОМЕНТАРИ

Мети/Счети11:12 - 24.01.2019
Ако 780 000 лв са един процент от бюджета, то целия е 78 млн. лв., или точно 39 880 766.73 евро - 6-7 пъти по-голям от този на отбори като Левски, ЦСКА-София. Вие май конкуренция на Лудогорец се явявате! Бравос!!!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK