Директорът на ТЕЦ "Бобов дол": Проверка при нас не е имало!

Снимка: Infomreja.bg

Ние сме е омагьосан кръг, който се създава поради незнайна за мен причина, каза Христов

От Вас чувам, че ще идва главният прокурор.

Това заяви директорът на ТЕЦ „Бобов дол“ след като по-рано днес стана ясно, че главният прокурор, екоминистърът и вътрешният министър пристигат в миньорския град, за да обсъдят темата с лошото качество на въздуха и соченият за замърсител ТЕЦ.

Мога да кажа, че умишлено се подлагат на геноцид над 2000 човека, каза Христов за ИНФОМРЕЖА.

По-късно след изявление на Гешев и това, че има установени нарушения в ТЕЦ-а, Христов каза:

Проверка при нас не е имало, г-н Димитров дойде пред административната сграда на ТЕЦ-а в 12,56 ч. и след три часа без да излезе от мерцедеса, си тръгна. Не пожела да приеме поканата ни да се качи в заседателна зала, а къде е отишъл – не знам.

Как са констатирани нарушения, като той не благоволи да слезе от колата, запита Емил Христов.

Явно за някого е проблем ТЕЦ-ът, щом ни спряха и без предизвестие охладителната система, каза Христов и допълни, че са сезирани всички институции за ползването на вода от яз. „Дяково“.

Сезирани са и президентът и здравният министър за лошите условия на труд заради липсата на вода.

Ние сме е омагьосан кръг, който се създава поради незнайна за мен причина, каза Христов.

А от Бобов дол министър Емил Димитров (МОСВ) каза: 

Има един специален тръбопровод, по който се подава от язовир „Дяково“. Ние им давахме за питейни цели, те я ползваха и за друго. Ограничихме водата. В момента се дава на мините и на всички останали тук само за питейно-битови цели. Не можем да не им разрешим на хората в рудника и в завода да се изкъпят. Проблемът е, че те от там са захранвали едно село и в момента са прекъснали тръбите. И това село сега е заложник, само защото навремето тръбопроводът е минавал през завода, каза Димитров и оповести и решението на проблема:

Държавата трябва да изгради водопровод до това село и до Баланово, защото те пък пият вода с много лошо качество. В заповедта от онзи ден аз съм разрешил тези количества да се подадат към тези две села. Колко години продължава това нещо и никой не го е видял. Аз дойдох от София да го видя – не е сериозно.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK