В иновативните паралелки на Трето ОУ – Гоце Делчев, учат чрез мисловни карти

Снимка: Трето ОУ

Пъстра изложба от мисловни карти грейна във фоайето на Трето основно училище „Братя Миладинови“.  Тя е част от дейностите по проекта „Иновативно училище”, по който тук се работи от учебната 2018/2019 год.

Темата на иновацията е „Мисловни карти в образователния процес”.

Изложбата отразява напредъка на учениците от ІІ Б и ІV Б клас в работата с мисловни карти. Мисловните карти са изработени ръчно, но има и такива, които са генерирани частично с помощта на компютър. Повечето са индивидуални, но присъстват и карти, плод на екипна работа.

От началото на тази учебна година учениците от двете иновативни паралелки и техните учители - г-жа Пиргова, г-жа Йондева и г-жа Москова, въвеждат нов метод на преподаване - мисловни карти. В часовете по извънкласно четене и околен свят децата учат, като изработват мисловни карти на различни етапи от урока, с различна учебна задача.

Учениците, обучавани по този иновативен метод, вникват по-задълбочено в учебното съдържание, правят непринудено асоциативни връзки, влагат творчество и лично мнение чрез мисловната карта. Те са на мнение, че този начин на преподаване и учене е интересен и им помага да запомнят бързо и лесно учебното съдържание.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK