С венец, шпалир от мажоретки и училищен звънец откриха учебната година в Първо ОУ-Костинброд

Снимки: Първо ОУ-Костинброд

Директорът Даниела Борисова-Милутинович поздрави ученици, родители и учители

„ВРЕМЕТО Е В НАС И НИЕ СМЕ ВЪВ ВРЕМЕТО – ТО НАС ОБРЪЩА, НИЕ НЕГО ОБРЪЩАМЕ“ – ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Тези гениални думи на патрона на Първо основно училище "Васил Левски" - Костинброд, най-добре показват преобръщането на ценностите, промяната – лична и професионална, и светоусещането за дълговечност.

С тези думи директорът на училището – Даниела Борисова-Милутинович, поздрави ученици, родители и учители в двора на едно от най-старите училища в България, което тази година чества 165-годишен юбилей.

На тържественото откриване присъстваха и поздравиха учениците – заместник-областният управител на Софийска област – Николай Борисов, директорът на Унгарския културен център – Сандра Мишкеди.

За трета поредна година се изучава факултативно унгарски език. Училището е с перспектива да стане базово на СУ „Св. Климент Охридски“ – специалност унгарска филология.

Поздравителен адрес получи училището от кмета на Костинброд - Трайко Младенов, и от председателя на Комисията по образование в Парламента – Милена Дамянова.

С  кратка, но емоционална литературно-музикална програма премина тържественото откриване. С авторски стихове за училището и учителите -  ученици от 5 и 7 клас поздравиха всички присъстващи.

Ученичката от 7 клас Преслава изпя химна на училището „Училище с нищо несравнимо“.

Програмата бе посветена на 165-годишнината от основаването на училището и 135 години от Съединението на България.

На фона на богато украсена сцена с балони, трикольори и цветя, с маршова стъпка, под звуците на „Свята и чиста република“ бе посрещнато училищното и националното знаме.

Малките първокласници с много желание и вълнение си казаха стихчетата „Да си първокласник – това не е шега“. Настроението се повдигна от песента „Боряно, Борянке“ в изпълнение на Изабел от 4 клас.

Истински аплодисменти предизвикаха малките мажоретки от 2 кл., които изучават унгарски език -  с танц на песента „Балатон“.

Както е по традиция, директорът награди най-успелите през изминалата година – 5 златни медала от състезанията на СБУ.

Ученик на годината – Йоана от 7 клас, учител на годината – Анелия Викторова - преподавател по български език и литература, и родител на годината – Цветелина Ходжа – председател на Обществения съвет.

Пак по традиция, на стълбите на училищния двор, директорът представи учителите, които ще преподават тази учебна година – 19 учители и 130 ученици.

Всички бяха с дрескод – с шалчета – с цвета на знамето, на което пише „УЧИЛИЩЕ ЛЮБИМО -  ОТ ВЕКОВЕ СИ ЖИВО“.

С венец на входа и шпалир от мажоретки, с менче и венец, г-жа Борисова обяви началото на учебната година, с призив взаимно да пазим здравето си и изпълняваме мерките, съобразени с ковид – 19.

НА ДОБЪР ЧАС!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK