Д-р Калоян Калоянов, РЗИ-Благоевград: Честит празник на здравните инспектори!

Професионалният празник води началото си още от 1967 г.

Уважаеми колеги здравни инспектори от Регионалната здравна инспекция в Благоевград и от останалите РЗИ в цялата страна,

По традиция всяка година, вече повече от половин век, нашата система празнува своя професионален празник, който води началото си още от 1967 г.

За първи път тогава, по решение на Министерския съвет, се въвежда обучение по специалността „санитарен инспектор” съгласно Закона за здравето, приет от 39-ото Народно събрание.

През 2004 неговото име е променено от „санитарен” на „здравен инспектор”. Всички тези наши здравни специалисти имат призвание да съблюдават и да се грижат за общественото здраве на хората, когато възниква опасност от непосредствени отравяния, заразни заболявания, замърсяване на водите и др.

Те са високообразовани специалисти с висше образование и с квалификационна степен „професионален бакалавър”. Тези наши колеги са високо отговорни за здравето на хората и техният труд  би трябвало да се постави на най-високо ниво в йерархията за благополучието на нашия народ, тъй като всекидневно те съблюдават различни обекти и издават задължителни предписания при констатиране на нередности, съгласно Закона за здравето и всички нормативни актове за техния надзор.

Уважаеми здравни инспектори, в чест на вашия професионален празник ви пожелавам крепко здраве, дълголетие, безкомпромисност в борбата с нередностите и нека професионализмът ви да ви удостоява с лично удовлетворение от вашата достойна професионална и гражданска дейност!

 

Д-р Калоян Калоянов

Директор на РЗИ-Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK