Директорът на СУ "Н. Вапцаров" - гр. Хаджидимово, Мариана Боянина, с поздравителен адрес по случай 108 г. от рождението на Вапцаров

Уважаеми жители на Хаджидимово,

Уважаеми колеги,

Уважаеми  родители,

Скъпи ученици,

Днес се навършват 108 г. от рождението на големия поет и борец за по-справедлив живот, патрона на нашето училище - Никола Й. Вапцаров.

Поетът на морето и машините, роден под най-високия връх на Пирин в град Банско, влюбен в литературата, той ни оставя малко, но завидно творчество със социална и хуманна тематика. Автор на "Моторни песни" той посмъртно е носител на Почетната премия на мира.Единствената му книга е преведена на над 90 езика, което доказва неговата значимост.

Баща му, войводата на ВМРО, Йонко Вапцаров, който активно работи за българщината, и майка му - учителка по професия, успяват да го възпитат в родолюбие и хуманност, в любов към хората и в горещ романтичен патриотизъм.

Днес името на поета Никола Й. Вапцаров с гордост носят много читалища и училища като нашето. Нека в деня на неговото рождение му отдадем заслужена  почит за това, което той ни остави, като наследство и ни завеща силния си хуманен дълг и човеколюбие!

Нека рецитираме в негова чест творчеството му, което няма да се забрави! Дълбок поклон пред паметта му!

 

Марияна Боянина

Директор на СУ "Никола Вапцаров" - Хаджидимово

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK