Ученици, родители и учители от ОУ „Евлоги Георгиев” отбелязаха заедно Деня на християнското семейство

Снимки: ОУ „Евлоги Георгиев”

Празнично украсената сцена се озари от обаянието на сладкогласните певци от клуб „Звънче”

В деня на големия християнски празник Въведение Богородично - 21 ноември, ученици, родители и учители от ОУ ”Евлоги Георгиев”, гр. Дупница, отбелязаха заедно Деня на християнското семейство.

„21 ноември е прекрасен повод да се събере забързаното, задъхано българско семейство… И нека не забравяме, че то и днес е храм, в който трябва да се учим на добро”.

С тези думи започна тържеството. Празнично украсената сцена се озари от обаянието на сладкогласните певци от клуб „Звънче” с ръководител Силва Крумова.

Стиховете им бяха изпълнени с любов и благодарност към най-близките хора. Емоционалните песни дълбоко трогнаха присъстващите в залата и те пяха заедно с малките артисти.

Молитва за здраве и благоденствие на семействата, пожелания на всички за топло огнище, хубави чувства, много любов и разбирателство отправиха чудесните изпълнители.

Всички заедно благодариха за любовта, която получават от близките си, защото семейството е най-голямото богатство за човека, което възпитава децата в първите християнски добродетели, на които векове се е крепял българският род.

Празникът е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас!

 

КОМЕНТАРИ

Людмила Пилева15:38 - 24.11.2019
БРАВО! Така се съхранява традицията!
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK