Методи Чимев: Честит Архангеловден!

Честит празник и на българската полиция!

Уважаеми съграждани и жители на община Дупница,

Честит Архангеловден!

Честит празник и на българската полиция!

На този светъл и най-български християнски празник нека се съберем около архангеловата трапеза, богата с обреден хляб и вино, и да си пожелаем да се роди много жито в нашите нивя, а в градините - гроздя!

Нека на този свят ден да се помолим за единство и разбирателство, да бъдем заедно винаги рамо до рамо и да се борим за просперитета на нашия град и на нашата държава, за да се сбъднат мечтите на свети Архангел Михаил, който е един от светците и братята юнаци!

Нека ни вдъхва желание и хъс, за да се множат успехите ни и да ни пази от беди! Свети Архангел Михаил е олицетворение на небесното войнство в борбата срещу злото.

Неслучайно днес е професионалният празник и на българската полиция. Празникът Свети Архангел Михаил е символ на доброта, светлина  и справедливост, на които се уповава българският народ.

Затова днешният ден се празнува в различни наши села и градове, както и от многото полицаи и именици като Ангел, Архангел, Ангелина, Михаил, Михаела, Милен, Рада, Райна, Радостина и много др.

Нека да ни бъде честит празникът!

 

Инж. Методи Чимев

Избран за кмет на община Дупница

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK