Кметът Николай Георгиев: Честит празник, Кресна!

Снимка: Община Кресна

С решение на Общинския съвет 19 октомври е обявен за официален празник на община Кресна

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, КРЕСНА!

Да благодарим на дедите ни, че с кръв, пот и сълзи са отстоявали през вековете свещеното право да се наричат българи и като горди българи са съхранявали и почитали православната ни вяра, развивали са традициите на нашия род и с упование в бъдещето са създавали празниците, които ни сбират и днес.

Да благодарим на бащите ни, които съградиха с ръцете си благоденствие и с таланта и дръзновението на своето време създадоха изобилието и богатството на нашия роден край, от които се ползваме и днес.

Да благодарим на децата ни, които закърмени с вярата в доброто, справедливостта и състраданието ще надградят постигнатото от нас, за да пребъде през вековете нашата общност и всеки, който произнася "Кресна" да изпитва прилив на нескрита гордост и респект!

На 19.10.2021 г. честваме и празника на всебългарския молитвен закрилник - Св.Иван Рилски Чудотворец, а едноименният храм в общинския център отбелязва своята 80-годишнина. Църковното настоятелство кани всички на празника:

07.30 ч. Утреня.

09.00 ч. Св. Литургия.

11.00 ч. Заупокойна молитва в костницата.

11.30 ч. Водосвет и благославяне празничната трапеза.

С решение на общинския съвет 19 октомври е обявен за официален празник на територията на община Кресна и е неприсъствен за общинската администрация и звената на бюджетна издръжка.

Честит празник, Кресна, и нека заедно се помолим на Бог и Св.Иван Рилски Чудотворец да са с нас и да пазят и закрилят нашия роден край до века!

 

Николай Георгиев

Кмет на община Кресна

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK