Директорът на РДГ-Кюстендил, инж. Здравчо Тодоров: Честита Седмица на гората!

Уважаеми колеги, уважаеми лесовъди и природозащитници,

По традиция вече близо век в България се отбелязва Седмицата на гората. Това се случва още от 1925 г. по инициатива на младия стажант-лесовъд Георги Минков, който предлага отбелязването да е седем дена.

През това време се извършват различни инициативи, като залесяване, въвеждане на младото поколение в този важен процес и възпитаване на любов към родната природа и по-специално към гората.

Обръщам се с уважение и най-голяма благодарност към всички колеги в системата и към всички хора, които милеят за българската гора, която е неразривно свързана с нашето качество на живот. 

Седмицата на гората идва да ни припомни, че няма по-ценно нещо от природата, затова ние сме длъжни да опазваме гората от всички онези процеси, които не са благоприятни за нея или са пагубни.

Няма по-зловеща картина от изгоряла гора, където и тревите, и билките, и всичко наоколо е мъртво. В такава гора птиците не пеят, затова ние сме длъжни да опазваме нашето зелено богатство и да се грижим то да се множи.

В чест на нашия професионален празник пожелавам на всички колеги здраве, всеотдайност при изпълнение на служебните им задължения, сили и ентусиазъм за всичко, което правят!

 

Инж. Здравчо Тодоров

Директор на РДГ-Кюстендил

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK