Директорът на РДГ-Благоевград, инж. Георги Янкулов: Честита Седмица на гората!

Честит професионален празник на всички в системата на горите!

Уважаеми горски работници, лесовъди, служители и природолюбители,

Уважаеми българи,

От днес празнуваме Седмицата на гората! Този ден идва, за да обърне внимание на хората колко важно значение има гората за нас като икономически, екологичен и стопански фактор.

Затова празникът се провежда под мотото: ”140-годишна история и традиции в грижата за бъдещето на гората”.

Седмицата на гората се празнува за първи път от 1925 г., като през 1956 г. окончателно се възстановява и оттогава се отбелязва през първата седмица на месец април.

Да си избрал професия лесовъд не е само призвание, то е и мисия, за която се работи последователно, упорито и всеотдайно.

Нашата гора е неделима част от нашия бит и живот! Тя е плод на ежедневни усилия и влаган професионален труд, знания и опит.

Неслучайно тя е възпята в родния ни фолклор и за нея песни се пеят и сказания се разказват. Нека упорито работим за съхраняването на родното лесоустройство и акцентираме върху неговите функции и значение!

Нека всички българи да бъдат съпричастни с нас за опазването на природния горски ресурс!

По този повод пожелавам на всички в системата на горите, посветили живота си или продължават да работят в този сектор, много здраве, дълголетие, мъдрост и всеотдайност за  опазването на националното, европейското и световното природно богатство!

Весели празнични дни!

 

Инж. Георги Янкулов

Директор на РДГ-Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK