Директорът на Първо ОУ-Вълчедръм, К. Риджолска: Левски е най-светлата личност в нашата история

На 19 февруари се навършват 147 г. от гибелта на Васил Левски

Уважаеми българи, уважаеми съграждани, скъпи родители, колеги и ученици,

На 19 февруари тази година се навършват 147 г. от гибелта на един от най-забележителните наши революционери - геният на българската революция срещу османското иго - Васил Левски.

„Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си”.

Тази велика мисъл гори в съзнанието на всеки българин вече близо век и половина. Апостола на свободата е най-светлата личност в нашата история, която и до днес вдъхновява хиляди българи и поддържа и буди патриотизма и любовта ни към Родината.

Само изключителните личности, които в днешно време са оставили безсмъртен отпечатък на своята борбеност и индивидуалност върху историческите ни събития и разстоянието от времето, могат да преодолеят забравата и да останат завинаги в душите и сърцата на своя народ.

Апостола на свободата остана не само в нашата история, той остана и в световната история със своята неповторимост на характер и себеотрицание за народното дело.

Неговите обич и сила, които ни водят напред и ни правят народ, са ни завещани. Нашето драгоценно Отечество, което се нуждае от достойни хора, които да следват пътя на просперитета и благоденствието. Такива хора се възпитават и в нашето училище - Първо ОУ "Васил Левски", което е създадено през далечната 1780 г.

Нашите учители от пиедестала на своята отговорна професия всекидневно възпитават учениците ни в качества, които са достойни за подражание.

Нека поднесем китка цвете до лика на Левски, на неговите паметници и паметни плочи!

Дълбок поклон пред личността на Левски и пред безсмъртното му дело!

 

Камелия Риджолска

Директор на Първо ОУ "Васил Левски" - гр. Вълчедръм

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK