Директорът на ПТГ-Самоков, Георги Велев, с поздравителен адрес по случай 108 г. от рождението на Вапцаров и 55-годишнината на гимназията

Уважаеми жители на Самоков,

Уважаеми родители,

Скъпи настоящи и бивши ученици,

Днес е двоен празник на нашето училище, тъй като ние празнуваме повече от половин век - 55 години от нашето създаване, почитаме и патрона на нашето училище, или 108 г. от рождението на поета Н. Й. Вапцаров, който неслучайно сме избрали за наша емблема и за наше име.

Вапцаров е една вдъхвновяваща фигура, като борец за свобода с чиста и възторжена, романтична  душа, автор със световно признание, преведен на над 90 езика, който служи за пример на всички българи.

За това говорят нашите предишни успехи, на учениците ни, получили високо образование и се реализирали в живота, които са нашата голяма гордост и пример.

Учителският ни екип ежедневно работи не само за усвояване на високите технологии и професионалните умения на учениците, но и за тяхното патриотично и родолюбиво израстване и възвръщане на старите ценности, така необходими в съвременния ни живот.

Днес е нашата кулминация на нашето училище да се представим по Вапцаровски с най-новите ни завоювани успехи пред обществото.

Уважаеми гости на нашето тържество, скъпи ученици, на добър път в бъдното, страната ни разчита на вас!

 

Георги Велев

Директор на ПТГ „Н. Й. Вапцаров” - гр. Самоков

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK