В Деня на писмеността наградиха заслужили учители, ученици и културни дейци от община Сандански

Снимки: Община Сандански

Празничният 24 май в Сандански започна с тържествено шествие по главната улица „Македония”, водена от Мажоретен състав при ТФ „Хоуп“ и Духовия оркестър.

Със знамена, цветя и отличителните знаци на учебните заведения директори, учители, ученици и родители изпълниха цялата пешеходна улица на Сандански до централния площад „България”, където се състоя награждаването на директори, учители, културни дейци и ученици.

За принос в развитието на образователното дело заместник-кметът Зорица Органджиева награди Димитър Кехайов – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Дамяница, и Павлина Яновска – директор на ДГ „Радост“ - Сандански.

За доказан професионализъм, постигнати високи резултати в учебно-възпитателния работа с учениците и принос в популяризирането на добри практики, иновативни идеи и новаторски дух с плакети на община Сандански бяха удостоени учители от всички учебно-възпитателни заведения в общината.

За принос в развитието на културата Библиотеката при НЧ „Отец Паисий -1919“ и ръководителят на самодеен театър при НЧ „Отец Паисий – 1919“ – Гинка Дзимбова получиха плакети. Плакети бяха връчени и на Петър Поповски и Крум Марков за съхранение и популяризиране на традиционните български танци.

Плакети и грамоти за отличен успех и класиране на международни, национални, областни състезания и олимпиади и извънкласни дейности, получиха ученици от всички училища на територията на община Сандански.

След края на награждаванията под прояснилото се небе над Сандански бе изнесен празничен концерт от децата на Сандански, а в края на празничната програма пуснаха в небето над града балони с цветовете на българския флаг.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK