Трето ОУ, Осмо СУ и ПМГ са носителите на приза „Училище на годината“ 2018

Снимки: Община Благоевград

За пета поредна година в Благоевград бяха връчени отличията „Училище на годината“. В тазгодишното издание на конкурса за призьори в първа възрастова група 1-7 клас бяха определени две училища - Трето ОУ "Димитър Талев" и Осмо СУ "Арсени Костенцев". Във втора възрастова група отличието получи ПМГ „Акад. Сергей Корольов“.

Официален гост на церемонията бе председателят на Синдиката на българските учители, Янка Такева.

Тя разкри в аванс, че заедно с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на образованието Красимир Вълчев, кметът на Благоевград Атанас Камбитов ще бъде отличен като един от най-добрите социални партньори на СБУ от директора на Европейския синдикален комитет за образование - Сюзън Флокен.

По време на церемонията бяха отредени отличията за учител на годината в категория “Училища“ и “Детски градини”, директор на годината в категория “Училища” и “Детски градини”, категория “Детски ясли“ и категория “Културни дейци”.

По предложение на кмета на община Благоевград, Атанас Камбитов, от тази година е учредена стипендия на името на Христо Бараковски - художник, дърворезбар, автор на герба на Благоевград.

От месец април 2018 година до месец април 2019 година ученик, спечелил призово място в областта на изобразителното изкуство, ще има право да кандидатства за тази престижна награда.

Наградите бяха връчени от кмета Камбитов, народния представител Даниела Савеклиева, Янка Такева, председателя на Общински съвет - Радослав Тасков, и заместник-кметовете Христина Шопова и инж. Емилия Тунева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK