Село Скребатно чества храмовия си празник в обновена църква

Снимки: личен архив

Тук беше и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков

Днес село Скребатно събра своите чеда от близо и далече. Всяка година на храмовия празник на църквата „Света Петка“ тук идват хора, чиито корени са в будното родопско селце. Но тазгодишният празник беше още по-значим, защото църквата посрещна миряните обновена, основно ремонтирана.

Инициативата за възстановяването на храма принадлежи на местния свещеник. Идеята му веднага е срещнала съмишленици в лицето на Неврокопския митрополит Серафим, на общината, погрижила се за подобряване на инфраструктурата, и на дарителите, основен сред които е Кирил Василев.

Днешната празнична литургия отслужи лично Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим. Празникът беше уважен от много гости, включително и от вицепремиера и министър на вътрешните работи в служебното правителство Бойко Рашков, чието родословие е от Скребатно. В селото дойдоха също областният управител на Благоевград Николай Шушков, директорът на Областната дирекция на МВР Георги Кандев, представители на държавната и на местната власт и много миряни от съседните села и от Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK