Детско полицейско управление се проведе в СУ „Неофит Рилски” в Банско

Снимки: Община Банско

Стартира II етап от програма „Детско полицейско управление“, предназначена за обучение на деца от начален и прогимназиален етап.

Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да придобият знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си; за своите права и отговорности в обществото; за работа в екип, уважение и толерантност; както и справяне в специфични ситуации на улицата и в училище. Теоретичните занимания бяха проведени от служителите на МВР в училищна среда, като се предвиждат и практическите занятия на открито.

Основната задача, която си поставят представителите на органите на реда, са ранната превенция на подрастващите; утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната; създаване на навици за безопасно поведение и вземане на адекватни решения в определени ситуации; изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност.

В изпълнение на задачите беше подписано споразумение за партньорство за създаване и реализиране на „Детско полицейско управление“ между Районно управление в Банско и СУ „Неофит Рилски” - Банско.

В ролята на доброволци бяха избрани учениците от V "Б" клас с ръководител госпожа Шинка Цакова.

Обучители и ръководители на програмата са инспектор Катя Чакърова и младши полицейски инспектор Петър Ергин към местното Районно управление.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK