Основно училище ”Евлоги Георгиев” - Дупница, отбеляза своя патронен празник

Снимки: ОУ "Евлоги Георгиев" - Дупница

Тържествата започнаха на 6-и ноември със състезанието "Бързи, смели, сръчни с мама, татко и моя учител"

Основно училище ”Евлоги Георгиев” - Дупница, отбеляза своя патронен празник.

Старт на тържествата бе даден на 6-и ноември със забавното спортно състезание "Бързи, смели, сръчни с мама, татко и моя учител".  

Сладкогласните ученици от ИУЧ "Музика" вдигнаха на крака публиката с изпълнение на националния химн и химна на училището. Заредиха присъстващите с вълнуващата надпревара, смях и забавление ученици, защото родители и учители, разпределени в три отбора „Бързи”, „Смели” и „Сръчни”, се впуснаха в нея с голям ентусиазъм.

За журито, съставено от родители – членове на Обществения съвет и Училищното настоятелство, бе трудно да открои победител, но всички получиха грамоти и медали. За доброто настроение се погрижиха и мажоретните състави към училището.

 На 07.11.2019 г. ОУ „Евлоги Георгиев”, град Дупница, отпразнува своя патронен празник. В навечерието на големия християнски празник на Архангел Михаил за седемнадесети път беше отслужен водосвет и традиционно бе раздаден курбан за здраве на учениците, учителите и техните семейства.

В чест на празника на училището бяха проведени конкурси за рисунка, стихотворение и есе на тема „В човека все пак побеждава доброто”. Участниците получиха специално изработени грамоти.

За своята креативност и иноваторски дух бяха наградени госпожа Елена Иванова ЗДУД и госпожа Анчова – старши учител по английски език, номинирани с приза „Иноватор в образованието”.

Празничната програма продължи в двора на училището с кръшно българско хоро и вокални изпълнения на второкласника Даниел Попов, който впечатли!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK