Директорът на ОУ-Караджово, Красимира Благоева: Нека се преклоним пред делото на Левски!

Днес се навършват 183 г. от рождението на патрона на нашето училище

Уважаеми българи, уважаеми съграждани,

Скъпи колеги, родители и ученици,

На 18 юли 1837 г. в подбалканското градче Карлово се роди безсмърният титан на България - борецът революционер за Освобождението от турското иго на нашата страна - Васил Иванов Кунчев.

Над този светъл образ в нашата Родина засия безсмъртие, което ще ечи през вековете.

Дяконът е най-съкровеният образ във всяко българско сърце, образ на преклонение, признателност и всенародна обич.

Докосването до неговия подвиг и светъл ум ни обединява, защото той е символ на безкористност, саможертва и, "под вънкашност чужда и под име ново, със сърце порасло и за кръст готово", той е проповедник на свободата и на подема на българското общество  за освобождение.

Нека в този ден, когато се навършват 183 г. от рождението на Левски, който е патрон на нашето училище, по стара българска традиция да си припомним неговото велико дело и се преклоним пред неговете паметници и барелефни плочи, като уважим паметта му с китка цвете!

Този акт е гордост за нашето училище, в което се обучават над 180 деца от висококвалифицирани преподаватели професионалисти, които всеотдайно работят за успеха на всяко едно дете.

Нашето училище , което е със стара история от век и половина и което се слави с различни духовни прояви и безспорен авторитет в региона, ежедневно работи с ентусиазъм по най-новите методи и програми за обучението и възпитаването на нашите деца.

Нашият учителски екип с гордост носи името на  Васил Левски и се стреми да предава заветите му на своите възпитаници!

 

Красимира Благоева

Директор на ОУ "Васил Левски" - с. Караджово, област Пловдив

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK