Директорът на ОУ-Буково, Джемиле Шериф: Поклон пред паметта на Иван Вазов!

Поклон, дълбок поклон пред неговата неувяхваща памет!

Уважаеми българи, скъпи учители, родители и ученици,

Прекланяме пред паметта на Патриарха на българската литература - Иван Вазов, по повод 100 г. от неговата кончина.

На 9 юли 1950 г. в гр. Сопот една многодетна и прогресивна българка - Съба Вазова, ражда един от най-великите български писатели, наречен от Гео Милев Патриарха на българската литература - големият поет и писател Иван Вазов. 

Днес ние, които носим неговото име, може да се представим пред света с награди, завоювани от нашето училище, и се гордеем с това славно и неувяхващо име като негови последователи. 

В този ден пред неговото литературно творчество се прекланя не само цяла България, но и много чужденци, които рецитират неговите стихове и четат неговия емблематичен роман „Под игото“. 

Признанието към Иван Вазов, към неговото просветителско дело, се изразява с преклонение към неговите свободолюбив дух и дела, допринесли за достойнството на родината ни. 

Затова почитаме този български писател не само като създател на българската духовност и като патрон на нашето училище, нои като творец и човек, който по Вазовски възпитава нашето младо поколение.

Прекланяме се пред него като безсмъртен, народен и ненадминат творец и човек, който сам написа: „И моите песни все ще се четат“. 

Целият учителски екип се стреми да възпитава нашите ученици в родолюбие и патриотизъм с неговото творчество и голямо име! 

Поклон, дълбок поклон пред неговата неувяхваща памет!

 

Джемиле Шериф

Директор на ОУ „Иван Вазов“

с. Буково, община Гоце Делчев

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK