Директорът на ОбУ-Юруково, Салих Шольов: Поклон пред паметта на Левски!

Днес се навършват 148 години от гибелта на Апостола на свободата

Уважаеми жители на село Юруково,

Уважаеми родители, скъпи ученици,

148 години ни делят от страшната, но велика дата, на която България се прости с един от най-скъпите си синове - Васил Иванов Кунчев, останал в народната ни памет като Апостола на свободата.

148 години изминаха от деня, в който една от най-светлите личности в нашата история приключи земния си път и пое по пътя на безсмъртието.

Жертвоготовен, обречен на Родината и нейната свобода, Левски вдъхна надежда у поробените, запали огън в сърцата, превръщайки се още приживе в пример за подражание.

Гордост и чест е, че нашето училище носи името на Апостола. Учим се от неговото родолюбие, от неговата решителност и демократични възгледи.

Стремим се да бъдем като Левски - чисти и всеотдайни, с несломим дух и силен характер, за да устоим на предизвикателствата на времето.

Уверен съм, че ще продължим да подготвяме за живота личности, които са добри и човечни, които търсят знанието и не се предават пред трудностите.

Ще продължим да съчетаваме традиция и новаторство, а нашите ученици ще възпитаваме с вярата и любовта към ближния, с идеалите и мечтите на Левски да живеем в „Свята и чиста република“.

Поклон пред делото и паметта ти, Апостоле! 

 

Салих Шольов, директор на

ОбУ „Васил Левски“ - с. Юруково, община Якоруда

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK