Президентът: Силното местно самоуправление е важна предпоставка за устойчивото развитие на България

Снимка: Infomreja.bg, архив

Държавният глава поздравява кметовете, съветниците и административните служители по повод Деня на българската община

Преодоляването на предизвикателствата пред страната ни, на обезлюдяването и на икономическите дисбаланси между регионите минава през все по-тясно сътрудничество между общините, засилване на децентрализацията и финансовата им независимост.

Това се посочва в поздравителен адрес на президента Румен Радев до ръководството и членовете на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), в който той приветства кметовете, общинските съветници и административните служители в страната по повод Деня на българската община и местното самоуправление.

Представителите на местната власт са на първа линия в усилията да бъдат решавани ежедневните проблеми на хората и са гарант за ползотворния диалог с тях, пише още държавният глава. Румен Радев подчертава, че силното местно самоуправление е важна предпоставка за устойчивото развитие на България и президентската институция ще продължи да съдейства на общините в търсенето на работещи решения в тази насока.

В своето приветствие държавният глава посочва още, че за двадесет и петте години на своето функциониране НСОРБ се е доказало като надежден партньор на общините и посредник между централната власт и гражданите на местно ниво. „Експертизата и приносът на НСОРБ са не само от ключово значение за утвърждаването на интересите на общините и реализацията на техните инициативи, но и спомагат за общия напредък и благоденствието на България“, пише президентът Румен Радев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK