Директорът на СУ-Козлодуй, Николинка Тодорова: Поклон пред великия българин - Христо Ботев!

Нека запазим пламъка на гениалния творец и голям родолюбец!

Уважаеми българи, уважаеми съграждани, родители, скъпи колеги и ученици,

На днешния ден в подбалканското малко градче Калофер, преди 172 г., се роди нашият сънародник и велик българин - поетът и революционер Христо Ботев - патрон на нашето училище.

Ден, в който отдаваме нашата заслужена почит, признание и национална индентичност към твореца и героя - великия син на България.

Израснал в семейството на учителя Ботьо Петков и родолюбивата българка Иванка Ботева, той беше възпитан още от малък силно да люби Отечеството и да мрази робията, които предопределят пътя му на героизъм, безсмъртие и вечна слава.

Затова по традиция всяка година на 6 януари България увековечава спомена за него, като се прекланя пред неговите барелефи и паметници.

Всекидневно ние, учителите от нашето училище, се стремим да запазим пламъка на гениалния творец и голям родолюбец - Христо Ботев, който слезе на козлодуйския бряг и поведе четата си към Врачанския балкан.

Общите ценности вдъхновяват и ние се радваме на това, че постигаме много успехи в различните дисциплини в нашето всекидневие. Гордост за нас е, че другите народи нямат такива велики герои, които да бъдат еталон и пример за подрастващото поколение.

Вечна слава! Дълбок поклон пред неувяхващата му памет!

 

Николинка Тодорова

Директор на СУ „Христо Ботев” - гр. Козлодуй

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK