Директорът на НУ-Лозница, Антоанета Стоянова: Поклон пред паметта на Левски!

На днешния ден се навършват 183 г. от рождението на патрона на нашето училище

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ, УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

На днешния ден се навършват 183 г. от рождението на патрона на нашето училище, Васил Левски, който е синоним на родолюбие и саможертва в името на „Чиста и свята Република”.

Дяконът е един от най-светлите и тачени образи, геният на революцията в нашата историческа действителност, за когото годините са безсилни да заличат пътя, по който той премина и ни остави завети, които продължават да ехтят в народната ни памет. 

Когато Апостолът прие последното си причастие, изрече думите: „Всичко, което съм сторил, сторих го за Отечеството.”

18 юли е историческа дата, която се явява една от най-тачените и която ни обединява и сплотява. Такива дати никога не се забравят и ни правят още по-силни от всякога. 

Първородният син на Иван и Гина Кунчеви от малкия градец Карлово, който разнесе славата на България по света, се оказа мъдрецът и геният на революцията, чието име е записано със златни букви в освободителната история на страната ни.

Той ни посочи и трасира пътя към свободата и тук е моментът, в който ние, българите, преоткрихме Апостолската му магия, дух и обаяние, на всеотдайност, честност, мъдрост и саможертва.

Нашият сплотен учителски екип от ентусиазирани млади и високообразовани преподаватели, които всеки ден преподават на нашите ученици и ги възпитават по Апостолски в най-ценните негови качества като родолюбие, смелост, упоритост и постоянство и печелят призови места  и заслужени награди - грамоти  и медали, в национални математически и други състезания като например ”Моята Родина”.

В условията на древното ни училище, което е на повече от век и разполага с богата материална база, оборудвана със съвременна техника, израстват и се образоват нашите възпитаници – бъдещите граждани на държавата.

И докато свят светува и докато България я има, Васил Левски ще бъде нашият неувяхващ идол и нашият пример за достоен живот.

Дълбок поклон пред неговата неувяхващата памет!

Нека поднесем цветя и венци пред неговите паметници и паметни плочи!

 

Антоанета Стоянова

Директор на НУ „Васил Левски” - гр. Лозница, област Разград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK